När bultar dina kunders hjärtan? Och varför?


Du ska köpa en bostad och buden haglar. Det knyter sig i magen. Hur ska det gå? Har du råd? Den känslan fångar vår kund Fastighetsbyrån i sin senaste kampanj. För att betyda något för kunderna behöver du förstå hur de känner sig. 

Att sälja eller köpa en bostad gör stora avtryck i människors liv. Det väcker starka känslor och ibland till och med ångest. Den mäklare som ser och förstår sina kunders känslor istället för att bara prata kvadratmeterpris och planlösningar har ett stort försprång. 

Bättre insikt gav ny varumärkesposition

Fastighetsbyrån ringade in den här insikten med hjälp av den insight community vi har skapat åt dem. Där har de lärt känna sina kunder på djupet över tiden och nu leder det till en ny varumärkesposition. Första ledet i deras nya grepp är några ovanligt dramatiska reklamfilmer.

Heineken vågar ta upp värderingar

Om känslorna människor har inför ett bostadsköp är relativt lika över tid finns det andra upplevelser som är mer tidstypiska. Heineken sticker ut med sin senaste kampanj #OpenYourWorld. En reklamfilm visar hur personer med radikalt olika värderingar ställs inför en uppgift de behöver lösa tillsammans. Exakt hur det går och hur värderingarna hänger ihop med ölen ser du om du tittar på filmen.

Det de lyckas med är att fånga en känsla som många har för närvarande: att motsättningarna i samhället har ökat. Att fånga upp en utbredd längtan efter respektfulla samtal är smart och har redan gett utdelning i hög uppmärksamhet.

Riktiga upplevelser väger tyngst

En annan aktör som har sett värdet av att lyfta fram känslor och upplevelser som människor har i sin vardag är Dina Försäkringar. Situationerna som beskrivs i deras senaste reklamfilm är hämtade från riktiga diskussioner i nätforumet Familjeliv. Det handlar till exempel om vad vi upplever när vi ska bli föräldrar.

Se och förstå kunderna - för affärens skull

Att bli sedd och förstådd är ett djupt rotat psykologiskt behov som vi alla delar. Ser du och förstår dina kunder har du alla förutsättningar att bygga starka relationer med dem och erbjuda det de verkligen vill ha.

Vi på Reagera är experter på strategiskt insiktsarbete. Hör av dig till oss så berättar vi mer. Och följ oss gärna på LinkedIn för att få fler tips.